Elbil, Audi e-tron hos Toveks Bil

Audi e-tron

Audi e-tron.

Audi e-tron är här, den första helelektriska bilen från Audi som bär namnet Audi e-tron. En fullstor SUV med quattro, kompromisslös komfort, sofistikerad interiör och all den kvalitet du förväntar dig av en Audi. De två elmotorerna och den elektriska fyrhjulsdriften ger fantastisk prestanda och följsam styrning. Det kraftfulla batteriet på 95 kW ger dessutom e-tron en räckvidd på hela 40 mil.

Audi har lagt stort fokus på att maximera räckvidden för Audi e-tron som klarar 40 mil. Endast genom elmotorerna kan över 90 procent av alla inbromsningarna återvinnas till energi. Audi är dessutom först med att använda sig av ett nytt elektrohydrauliskt integrerat bromssystem för att maximera energiåtervinningen. Den strömlinjeformade designen bidrar även den till den långa räckvidden. En klar höjdpunkt är de virtuella sidobackspeglarna (tillval). Speglarna både sänker luftmotståndet och gör den digitala upplevelsen snäppet vassare.

Audi e-tron bjuder på lika god rymlighet och komfort som de andra större modellerna från märket. Elbilen blir en premiumupplevelse med dess exklusiva material och anpassningar. Det gäller även för det omfattande program med laddningstjänster som utvecklats med smarta lösningar för laddning hemma såväl som på resa. För att kort och gott göra vardagslivet enklare för elbilsägaren.

Audi e-tron är uppkopplad mot sin omgivning vilket medför en mängd finesser, såsom passande vägval till laddpunkter via navigationen, automatisk fakturering vid laddstationerna och fjärrstyrning via mobilen. Modellen är även utrustad med det avancerade mediacentret MMI navigation plus med LTE Advanced och Wi-Fi hotspot som standard. Inte nog med det finns en mängd assistanssystem som ger ökad säkerhet och komfort. Effektivitetsassistenten främjar en ekonomisk körning genom att läsa av trafiken i förväg och automatiskt återvinna energi. Vid tillval av den adaptiva farthållaren kan systemet även bromsa och accelerera elbilen prediktivt.

Snabbladdning
Vid vardagskörning behöver man oftast inte stanna för att ladda batteriet, men vid längre resor kan man använda snabbladdningsstationer för att ladda med likstrom (DC) vid upp till 150 kW. Detta innebär att Audi e-tron är redo för nästa långa delsträcka av resan på ungefär en halvtimme. Audi e-tron kan också laddas med växelström (AC) vid upp till 11 kW. laddning med 22 kW erbjuds som tillval för 2019.

Virtuella backspeglar
För första gången någonsin finns virtuella backspeglar som tillval på en bil som tillverkas i stora serier. Backspeglarna är en smart, teknisk innovation som höjer komforten och säkerheten rejält. Inbyggt i speglarna finns en liten kamera vars bildsignal visas på OLED-displayer med 7 tum hög kontrast, placerade precis vid övergången mellan instrumentpanelen och dörren. Kameran anpassar bilden efter körsituation, vilket ger bättre uppsikt i högre hastigheter och vid kurvtagning samt en vidgad vy i parkeringssituationer.

En bil med quattro
En SUV från Audi har givetvis quattro som standard, även om den drivs med el. Vår kraftfulla och legendariska fyrhjulsdrift når dessutom nya höjder i den här versionen eftersom e-trons quattro drivs av två elmotorer på vardera axel som blixtsnabbt fördelar kraften där den behövs.

Dragkrok
Ett annat bevis på hur kraftfull och kompetent Audi e-tron är, är att den kommer med dragkrok som tillval. Elmotorn kan utan problem hantera en dragvikt upp på 1,8 ton. Tiden då elbilar var känsliga fordon för innerstan är slut – det har e-tron sett till.