Olof Carlsson

Olof Carlsson – Försäljningschef

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Dagarna brukar i regel inledas med att checka av mailen och följa upp gårdagens offerter. Fortlöpande under dagen servar jag kunder, lägger ut bilar till försäljning, planerar leveranser och levererar sålda bilar. Den stora skillnaden mot rollen som säljare är att jag nu hjälper, assisterar och coachar mina kollegor.

När startade din resa på Toveks Bil?

För snart fem år sedan började jag som säljare för nya Skoda på Toveks Bil i Uddevalla. Resan fortsatte sedan med Volkswagen, som blev nästa anhalt för mig. När jag fick frågan om att bli försäljningschef för Volkswagen person- och transportbilar var svaret enkelt. Det var ett intyg på att företaget uppskattar det arbete jag har gjort hittills och som jag kan bidra med till mina kollegor. Det ska bli väldigt spännande och utmanande att ta mig an denna uppgift.

Vad gör att du trivs på Toveks Bil?

Att få förmånen att jobba med några av världens största bilmärken är en stor del i att jag trivs på jobbet, då det innebär att jag får möjlighet att träffa nya och trevliga människor varje dag! Givetvis bidrar mina kollegor i allra högsta grad till att jag trivs riktigt gott också, eftersom vi är väldigt likasinnade och har kul tillsammans.

Vad kännetecknar en bra försäljningschef?

Enligt mig är en bra försäljningschef en person som agerar ledare. Att man som chef leder sina medarbetare i rätt riktigt genom att själv vara närvarande, tydlig och delegerar för att skapa gemenskap och förtroende hos de anställda. Det är viktigt att man får samtliga personer att förstå målet man strävar efter och hur man tillsammans tar sig dit.

Arbeta som försäljningschef hos Toveks Bil


Upptäck fler tjänster hos oss:
Rekondare •  Reservdelsman  •  Servicerådgivare  •  Servicechef  •  Ekonomi  •  Controller