Internutbildare

Björn Schärberg – Internutbildare

När startade din resa på Toveks Bil?

Jag började på Blennermarks Trollhättan år 2007 och när Toveks Bil köpte Blennermarks år 2010 blev jag en Tovekare, så Toveks Bil har varit min arbetsplats i snart 10 år. Från början arbetade jag som Transportbilsmekaniker. Jag har alltid tyckt att det har varit roliga bilar att jobba med, även när jag senare arbetade med andra bilar också.

Allt eftersom utvecklades det till att jag mer och mer började jobba med felsökningar. I samband med detta fick jag upp ögonen för att man kunde bli något som heter Master Technician, så år 2014 klarade jag den certifieringen och kunde titulera mig som Master  Technician. Ungefär i samma veva började jag hålla i några interna nybilsintroduktioner och fick upp intresset för att utbilda.

Runt 2015-2016 började min roll som arbetsledare på vår anläggning i Trollhättan. Det var väldigt roligt, men jag kände hela tiden att det var internutbildning som jag ville syssla med. Därför skapades det år 2017 en tjänst som internutbildare inom Toveks Bil som jag sedan dess huvudsakligen har jobbat som.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Oj, jag har faktiskt en tjänst som är väldigt varierande och rolig måste jag säga! Framförallt är jag då internutbildare och det innebär att jag får hjälpa människor i vår organisation att utvecklas inom deras arbetsområden. Jag är även fordonstekniskt stöd för våra anläggningar, vilket går ut på att jag hjälper till att lösa problem som kan dyka upp under en arbetsdag, oavsett om det är en säljare eller tekniker som behöver en hjälpande hand.

Vad gör att du trivs på Toveks Bil?

Jag trivs väldigt bra på Toveks eftersom det är en arbetsplats där man som medarbetare kan utvecklas och tack vare vår storhet så finns det många olika vägar att gå. Det är också en organisation som är i framkant vad gäller satsningar mot framtiden. Ett stort plus med min tjänst är också att jag får träffa så många trevliga människor ute på våra anläggningar.