Daniel Johansson

Daniel Johansson – Märkeschef Audi

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Jag startar dagen med det som alltid ska göras, vilket till största del är administrativa uppgifter. Då mitt arbete går ut på försäljningsstyrning och coachande så skapar jag mig alltid en bild av hur gårdagen såg ut i orderingång, leveranser och andra nyckeltal. Med tanke på att vi jobbar på en stor geografisk yta är daglig kontakt med våra säljchefer på våra verksamhetsorter via telefon av stor vikt. Jag har också mycket kontakt med alla kollegor och kunder, eftersom vi har stort fokus på bra kundnöjdhet och kvalitet i vårt arbete.

När startade din resa på Toveks Bil?

Jag klev in genom dörrarna i Skövde den 4 januari 1999 som personbilssäljare. Året därpå blev det en omorganisering och jag blev säljledare för varumärket Audi som sedermera blev Brand Manager Audi. I detta läge så ägdes vi av Björstigskoncernen som köptes av Toveks Bil år 2009. Idag så jobbar jag som märkeschef för varumärket Audi inom Toveks Bil. Det är en stimulerande uppgift i att få ansvara för ett så viktigt varumärke som Audi på Toveks Bil. Jag trivs oerhört bra i organisationen och vi har en spännande resa framöver.

Vad gör att du trivs på Toveks Bil?

Toveks Bil är i mitt tycke ett fantastiskt företag! Vi har många glada och engagerade kollegor som har jätteroligt tillsammans och gör ett bra jobb varje dag. Jag är övertygad om att Gregors och Susannes framgång beror på att det har varit korta beslutsvägar och en driven entreprenör som ägare. Toveks Bil är ett stort företag med många olika yrkesroller, vilket gör att man kan känna en trygghet i att arbeta på samma företag under lång tid, men med olika arbetsuppgifter och yrkesroller.

Vad kännetecknar en bra märkeschef?

Jag vill uppfattas som lyhörd, glad och engagerad. Jag vill påstå att engagemang hos alla anställda är det viktigaste för ett företag. Mitt mål som märkesschef är att låta säljchefer och säljare få vara kreativa i sina roller samtidigt som jag säkerställer att vi jobbar enligt de processer och rutiner som är beslutade. Vi ska ha ett tydligt gemensamt mål vart vi ska för att ta Toveks Bil in i framtiden på ett bra sätt.

arbeta som märkeschef


Upptäck fler tjänster hos oss:
Säljare • Rekondare •  Servicerådgivare  •  Servicechef  •  Ekonomi  •  Controller