Nya Audi A1 sidan grå

Nya Audi A1 Sportback

Försäljningsstart för nya Audi A1 Sportback

Minstingen Audi A1 lanserades år 2010 och nu får vi äntligen möta den andra generationen Audi A1 Sportback. Den nya generationen är större och har en sportigare look jämfört med föregångaren. Modellen är dessutom utrustad med allt från assistanssystem och digital förarmiljö till den senaste uppkopplingen. Lär känna nya Audi A1 Sportback här.

Rymligare för båda passagerare och bagage

Nya Audi A1 Sportback har ökat på längden med ytterligare 56 millimeter och är nu 4,03 meter lång. På bredden är den nästan jämlik med föregångaren och med korta överhäng får nya generationen ett stramare och sportigare utseende. Bagageutrymmet har ökat med 65 liter till 335 liter och fäller man de bakre ryggstöden ökar det till hela 1090 liter.

Designinspirerad av Audi Sport quattro från 1984

I fronten drar de stora luftintagen till sig uppmärksamhet ihop med den breda Singleframe-grillen, som är en hyllning till Audi Sport quattro, rallyikonen från 1984. Det syns även tydliga likheter med Audi urquattro och Sport quattro ur sidovinkeln genom de breda, sluttande C-stolparna som gör bilen framåtlutad redan när den är stillastående. Vid tillval av S line-paketet förstärks den sportiga känslan med ännu större luftintag, tröskelbreddare, en större spoiler och dubbla ändrör.

Sportigare digital förarmiljö

När den nya modellen togs fram fanns ett tydligt mål i sikte – att kunna presentera den sportigare interiören i klassen. Resultatet landade i en ny Audi A1 utrustad med en digital förarfokuserad miljö som kan skräddarsys efter egna behov. Bilen är standardutrustad med en helt digital och högupplöst 10.25-tumsskärm direkt i förarens siktfält. För den som önskar erbjuds Audi virtual cockpit som tillval med fler avancerade funktioner, som bland annat animerade navigationskartor och avancerad grafik. I Sverige är dessutom nya Audi A1 utrustad med MMI radio plus som standard, vars funktioner kan styras via både multifunktionsratten och den digitala pekskärmen som är vinklad mot föraren. Kommunikationen mellan förare och bil kompletteras sedan med den senaste generationens röststyrning.

För musikälskaren erbjuds Bang & Olufsen Premium Sound System med elva högtalare på 560 watt och 3D effekt som tillval.

Digital pekskärm - Nya Audi A1 Sportback