Kampanj Audi Q8 | Toveks Bil

Försäljningsstart nya Audi Q8

Nu är helt nya Audi Q8 beställningsbar!

Nya Audi Q8 är det bästa av två världar när den kombinerar en elegant fyradörrars lyxkupé med den praktiska mångsidigheten hos en stor SUV. Den är rejält utrustad, kompetent vid offroadkörning, och designen innefattar den nya single frame-grillen och detaljer från ursprungliga Audi quattro. Med en generös kupé och högteknologisk navigering är nya Audi Q8 den perfekta kompanjonen för både affärer och fritid.

Flexibel, sportig och elegant

Audi Q8 utstrålar sportig prestige som ingen annan SUV från märket med de fyra ringarna. Med en längd på 4,99, bredd på 2,00 och höjd på 1,71 meter är Audi Q8 både bredare, kortare och lägre än modellsyskonet Q7. Hjulbasen på nästan 3 meter ger en rymd i interiören som slår de närmaste konkurrenterna i viktiga mått som interiörlängd och huvudutrymme. För att öka antingen ben- eller bagageutrymmet efter behov erbjuds dessutom justerbart baksäte som kan flyttas i längdled. Med baksätena nedfällda rymmer bagageutrymmet upp till 1,755 liter.

Audi Q8 visar upp den nya fronten I Q-familjen

Med Singleframe-grillen i oktagon-design premiärvisar Audi Q8 också den nya fronten för Q-familjen. Kylargrillen är upprätt och tillsammans med spoilern som har dragits fram mot fronten och de stora markerade luftintagen förstärks den kraftfulla designen. Den eleganta och sluttande taklinjen övergår i vinklade D-stolparna som avslutas med  markerade s.k. quattro-blisters ovanför hjulhusen, som rymmer upp till 22-tumshjul. Flera detaljer är inspirerade av Audi urquattro där kraftfulla linjer skall återspegla dynamiken i den permanenta fyrhjulsdriften. Spoilern, diffusorn och listerna runt hjulhusen och i dörrarnas nedkant framhävs genom en kontrasterande lack för att poängtera offroad-looken.  LED-strålkastare är standard med HD Matrix LED teknik som tillval. Bakljusen binds samman av en ljuslist och en svart yta som känns igen från urquattron.

Sportig körupplevelse med avancerat chassi och effektiv mildhybridteknik

Audi är synonymt med quattro och quattro är detsamma som Audi – givetvis gäller det i allra högsta grad även Audi Q8, märkets största SUV. Den helt mekaniska mittdifferentialen överför kraften till framaxeln och bakaxeln med 40:60 –fördelning som standard. 254 millimeters markfrigång, korta överhäng och medlutsassistent gör att Audi Q8 kan tas sig an sämre vägförhållanden. Audi Q8 är standardutrustad med chassi med dämparreglering. Som tillval erbjuds dessutom adaptiv luftfjädring med dämparreglering, antingen i sport- eller komfortavstämning, som anpassar markfrigången efter körsituation och förarens preferens med så mycket som 90 millimeter. Utöver den progressiva styrningen som är standard erbjuder Audi även fyrhjulsstyrning. Det göra att bakhjulen kan vridas med så mycket som 5 grader – i lägre hastigheter i motsatt riktning för att öka smidigheten och vid högre hastigheter i styrriktningen för att öka stabiliteten.

Tack vare den nya mildhybridtekniken (MHEV) har alla drivlinor optimerats när det gäller bränsleförbrukning. Huvudelsystemet på 48-volt inkluderar två viktiga teknikmoduler: ett litiumjon-batteri och en remdriven startmotor/generator. Under inbromsning är det möjligt att återvinna upp till 12 kW som kan återföras till batteriet. MHEV-tekniken gör det även möjligt att rulla fritt under längre sträckor med avstängd motorn för att spara bränsle. Start-stop-systemet kan även aktiveras redan vid 22 km/h.

Digital och avskalad interiör

Interiören har designats för att ge en ren och avskalad känsla med helt integrerade digitala skärmar i nya MMI touch response. Den övre 10.1-tumsskärmen används för att styra infotainment och navigationssystem medan den nedre 8.6-tumsskärmen styr klimatanläggning och textinmatning. För att öka träffsäkerheten har skärmarna kompletterats med en kännbar och akustiskt bekräftelse när funktioner aktiveras.  Som alternativ finns naturlig röststyrning som tolkar vardagligt språk.  De flesta funktioner kan även styras via multifunktionsratten och visas i Audis helt digitala virtual cockpit framför föraren. Den högupplösta 12.3-tumsskärmen  kan växla mellan två visningslägen. I plus-versionen erbjuds även ett tredje sportläge. Med tillval som skräddarsydda ventilerade kontursäten med massagefunktion och Bang & Olufsen Advanced Sound System med 3D-ljud förhöjs körupplevelsen ytterligare.

Smart uppkopplade: Audi connect och förarassistanssystem

Audi Q8 är standardutrustad med det avancerade infotainmentsystemet MMI navigation plus. Navigationssystemet kommer ihåg förarens preferenser baserat på tidigare resor och kan därför göra intelligenta förslag. Tack vare att bilarna är uppkopplade via Audi connect kan vägvisningen även kompletteras med förutseende information. Hela den uppkopplade Audi-flottan bidrar till de två Car-to-x-tjänsterna: trafikljusinformation och varningsinformation, där den senare t.ex. kan varna för halka. Audi connect-nyckeln som erbjuds som tillval gör att föraren kan låsa upp bilen och starta motorn genom en Android-telefon utrustad med NFC. Via myAudi appen kan föraren även överföra mobilens kalender och mötesplatser till navigationssystemet i bilens MMI.

Audi Q8 ökar både säkerheten och komforten med en mängd avancerade assistanssystem. Bl.a. erbjuds adaptiv farthållare, effektivitetsassistent, korsningsassistent, filbytesvarnare, trottoarkantsvarnare och 360 graders kamera. Bakomliggande till alla funktioner finns den centrala styrenheten som kontinuerligt beräknar en modell av omgivningen som används för att styra assistanssystemen. Beroende på tillval hämtas informationen från upp till  fem radarsensorer, sex kameror, tolv ultraljudssensorer och en laserskanner.

Nu kan du beställa din nya Audi Q8. Om du beställer innan 30 september så ingår alpinpaketet som innehåller fjärrstyrd parkeringsvärmare och dragkrok (infällbar). Varmt välkommen att kontakta oss för offert.