Nya Audi Q7 facelift

Nya Audi Q7

Nya Audi Q7 – sportigare egenskaper & högre komfort

Nu får familjesuven Audi Q7 en omfattande uppdatering – både tekniskt och visuellt. Digital förarmiljö, bränslesparande mildhybridteknik och HD Matrix LED-strålkastare med laserljus är några av nyheterna.

Nya Q7 har fått Q-familjens nya kraftfulla designspråk med oktagon-formad grill med sex horisontella stag. Luftintagen är mer markerade liksom sidotrösklarna som förstärker offroad-karaktären. Strålkastarna markerar bilens bredd och erbjuds med laserljus som tillval. På samma sätt har bakpartiet uppdaterats med nya bakljus i tech-design och kromlist mellan bakljusen. Med S line exteriör förstärks den sportiga karaktären med markerade stötfångaren och hellackering.

Mildhybrid som standard i nya Audi Q7

Samtliga motorer i nya Q7 har åttastegad tiptronic-växellåda och permanent fyrhjulsdrift som standard. Mildhybridtekniken minskar bränsleförbrukningen och vid vanlig körning kan det innebära upp till 0,7 liter/100 km. I centrum står en remdriven startgenerator (BAS) som driver ett 48-volt huvudelsystem där ett kompakt litiumjon-batteri lagrar energin.Under inbromsning kan BAS återvinna upp till 8 kW som matas tillbaka i batteriet. Om föraren lyfter foten från gaspedalen i hastigheter mellan 55 och 160 km/h kan Audi Q7 dessutom rulla med motorn avstängd i upp till 40 sekunder samtidigt som energin återvinns eller bilen frirullar. BAS startar motorn igen nästa gång som gaspedalen trycks ned och gör det snabbare och mjukare än en konventionell generator.

Lyxig digital interiör

Förarmiljön i nya Audi Q7 är uppdaterad med två digitala pekskärmar med haptisk och akustisk återkoppling för att bekräfta val som görs. Med MMI navigation plus levereras senaste uppkopplingsmöjligheter med Wi-Fi, naturlig röststyrning och ett omfattande utbud av Audi connect-tjänster med bl.a. trafikinformation online och navigation med Google Earth.

Oavsett om Audi Q7 är fem- eller sjusitsig har den gott om plats. Faceliften innebär att den har vuxit på längden med elva millimeter till 5,063 mm och mäter därmed 1,970 mm i bredd och 1,741 mm i höjd (inkl. takantenn). Bagageutrymmet kan variera från 865 till 2,050 liter beroende på baksätets position i den femsitsiga varianten.  Som tillval erbjuds baksäte plus där alla tre säten kan varieras individuellt i längds- och ryggstödslutning liksom en tredje sätesrad med två elektriskt nedfällbara säten

Digital interiör Q7 facelift

Nya Audi Q7 har säljstart i augusti och lanseras under oktober i Sverige.