Vi väljer Pirelli som ny huvudleverantör på däck

TOVEKS BIL VÄLJER PIRELLI SOM NY HUVUDLEVERANTÖR PÅ DÄCK

Från 1/1 2021 är Pirelli ny huvudleverantör på däck till samtliga Toveks anläggningar.
Toveks Bil är en av landets största bilåterförsäljare, med återförsäljarkontrakt för Volkswagen, Audi, Skoda, Seat och Volkswagen Transportbilar. Koncernen finns representerad på 17 orter i Västsverige och levererar runt 15.000 bilar varje år. Koncernen omsätter runt 4 MDR och är i en kraftig tillväxtfas.

– Däckaffären är oerhört viktig för oss. Vi vill vara det naturliga valet för kunden att komma till med allt som hör till bilinnehavet – Hela vägen.
Genom Pirelli kan vi erbjuda våra kunder säkra, välkända premiumdäck till rätt pris, men också göra däckvalet till en naturlig del av vår säljprocess. Pirelli hade det bästa helhetsupplägget för våra produkter, säger koncernens ägare Gregor Tovek.
-Vi på Pirelli är oerhört glada och stolta över vårt nya samarbete med Toveks Bil. Vi har lyckats att erbjuda Toveks Bil ett upplägg kring däck och hjulaffären som är skräddarsytt och unikt och som båda parter är nöjda med. Samarbetet är också viktigt för oss i vår fortsatt stora satsning på den nordiska marknaden, säger Marcus Thorell, försäljningsdirektör hos Pirelli Tyre Nordic AB.

Om Pirelli Tyre Nordic AB
Pirelli grundades 1872 och finns i dag i över 160 länder, har 22 produktionsanläggningar i fyra världsdelar och sysselsätter omkring 37 000 personer. Företaget är en ledande tillverkare av premiumdäck och har ett starkt fokus på forskning och utveckling. Pirellis vinterdäck testas på företagets testanläggning i Älvsbyn i norra Sverige. Pirelli har varit aktiv inom motorsport sedan 1907 och har från 2011 varit exklusiv leverantör till Formel 1-världsmästerskapet, nyligen förnyat till 2023. Pirelli kommer också att vara exklusiv leverantör till World Rally Championship 2021 till 2024.