SEAT Tarraco

SEAT Tarraco

SEAT Tarraco – Namnet på ny SUV.

SEAT stod länge utan en SUV i sitt modellutbud innan modellerna Ateca och Arona gjorde entré och nu är det dags för ytterligare en. SEAT’s tredje och nya SUV heter Tarraco.

Namnet på den nya modellen har röstats fram av fans från hela världen. Närmare bestämt har 146 124 fans från 134 länder deltagit i processen att namnge den nya SUV:en under hashtagen #SEATseekingName. Tarraco är, liksom de andra förslagen i finalen (Avila, Aranda & Alboran), anpassat till SEATs värderingar och matchar perfekt personligheten hos den nya modellen. Staden är namnet på den äldsta romerska bofästningen på liberiska halvön och är en medelshavsstad av kultur, ungdom, historia och arkitektur – värderingar som SEAT identifierar sig med.

Fjortonde spanska namnet

Det har nu gått 36 år sedan SEAT släppte sin första modell Ronda som var den första modellen som namngetts efter en spansk stad år 1982. Sedan dess har ytterligare tolv modeller fått sitt namn från den spanska geografin med namnen: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca och Arona. SEAT Tarraco blir såldes den fjortonde modellen att namnges efter en spansk stad.

SEAT Tarraco kommer lanseras i slutet av 2018.