Byte av bilglas och stenskottslagning

Vindruta

Byta Vindruta Mariestad

Behöver du laga eller byta vindruta på din Volkswagen, Audi, SEAT, Cupra eller Skoda i Mariestad? Stenskott kan verka som en liten skada, men det är viktigt att inte försumma det. För din egen säkerhet, bör du omedelbart se till att rutan lagas eller byts ut vid skada. Vi på våra auktoriserade verkstäder tar hand om allt från mindre stenskott till att byta hela rutan. Vi garanterar alltid montering av en originalruta med korrekt lim och teknik. Välkommen in för att få professionell hjälp med ditt bilglas.

Stenskottslagning i vindruta

Bilens vindruta är avgörande för din säkerhet när du kör. När stenskott inträffar kan det vara frestande att skjuta upp reparationen, men ett litet stenskott kan snabbt bli en stor spricka som försvagar vindrutans integritet.

Vi specialiserar oss på att snabbt och effektivt laga stenskott på vindrutor så att de blir nästan osynliga, och skyddar därmed rutan från att försvagas ytterligare.
Dessutom är denna service inte så kostsam som du kanske tror. Och för att göra processen ännu smidigare, sköter vi all kommunikation med ditt försäkringsbolag. Du kan i många fall endast behöva betala självrisken från 0 kronor.

Ta hand om din vindruta idag och kör säkert!

Bra att veta om stenskott:

  • Tejpa över stenskottet så fort som möjligt när det har hänt, innan smuts och fukt samlas i skadan och eventuellt förvärrar den. Då underlättar du för en bra lagning.
  • Stenskott upp till en gammal femkronas storlek brukar gå att reparera.
  • Är skadan större än 30 millimeter krävs i regel byte av vindruta.

Vindrutan måste bytas om:

• Det är fler än tre stenskott.
• Det har blivit sprickor i glaset.
• Stenskottet är mindre än fem centimeter från fönsterkanten.
• Stenskottet är mitt i förarens synfält.

Stenskott i vindrutans direkt i synfältet

Byte av vindruta i Mariestad

Vindrutan är mer än bara ett skydd mot väder och vind, den utgör en viktig del av bilens konstruktion och karossens styvhet och krocksäkerhet. Om det är möjligt försöker vi i första hand alltid laga stenskottet men skulle det inte gå så byter vi den.

Vindrutan stöd åt krockkudden vid en kollision och det finns en hel del förarassistanssystem i din bil som ska fungera med exempelvis laser, sensorer och kameror. Därför är det bäst att låta oss som kan din Volkswagen, Audi, SEAT eller SKODA att montera en ny Originalvindruta när det väl är dags.

Boka din tid och byt bilglas redan idag. Nedan hittar du kontaktuppgifter till våra auktoriserade verkstäder. Du är också välkommen att skicka din förfrågan här!

Byt vindruta hos Toveks Bil

Varför ska jag välja en Originalruta?

Vi vill att du ska färdas säkert i din Volkswagen, Audi, SEAT eller SKODA. Därför är varenda detalj konstruerad för att göra din bil så säker som möjligt. En Originalvindruta har en viktig funktion då den utgör en bärande del av konstruktionen i din bil. Våra vindrutor är tillverkad enligt höga kvalitetsstandarder – det är vårt sätt att garantera att styrkan och säkerheten alltid uppfyller de krav vi ställer på våra bilar.

  • Stabilitet som gör skillnad – vindrutan i din bil utgör en del av bilens bärande konstruktion. Det innebär att dess utformning, kvalitet och montering bidrar till karossens styvhet och krocksäkerhet. Vindrutan är med andra ord en ren säkerhetsfråga.
  • Teknikkompatibel – förarassistansteknik som laser, sensorer och kameror sitter monterade på vindrutans insida. Därför är det viktigt att ersättningsrutan har exakt samma egenskaper som den vindruta som satt i din bil när den lämnade fabriken.
  • Perfekt stöd – vindrutan ger stöd till krockkudden vid en kollision. En korrekt monterad vindruta är därför viktig för att airbag-systemet ska fungera som det var tänkt.
  • Extrem precision – en Originalvindruta är tillverkad enligt Volkswagen, Audi, SEAT och SKODAS extremt höga kvalitetsstandarder och är perfekt anpassad till just din modell.
  • Säkerhet på hög nivå – en Originalvindruta garanterar att säkerhetssystemen i din bil fungerar och att den har samma höga säkerhetsnivå som när den lämnade fabriken.
  • I kombination med Originalvindrutetorkare ger en Originalvindruta optimalt torkresultat.
  • En Originalvindruta i din Volkswagen, Audi, SEAT eller SKODA garanterar optimal värme- och ljudisolering samt att bilens olika förarassistansfunktioner fungerar som de ska.

Att undvika så kallade dubbelbilder är ett av de viktigaste målen i utformningen och funktionen av en vindruta. Dubbelbilder kan innebära fara vid skymnings- och nattkörning när ljuspunkterna från den mötande trafikens strålkastare framträder dubbelt när man ser dem genom vindrutan.

Våra kundkort

Med våra kundkort kan du dela upp din betalning på upp till 12 månader räntefritt och utan avgifter. Kortet är dessutom kostnadsfritt!

Läs mer här