Ekonomi

Anne Axelsson – Ekonomi

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En dag på jobbet för mig börjar med att jag startar upp alla program i min dator. Därefter gör jag vissa kontroller på data som överförts från verkstäder, reservdelar och bilförsäljning in i ekonomiprogrammet. Min dag består också av avstämningar av olika konton och jag har mycket kontakt med våra kundmottagare när det gäller kreditprövningar m.m. Överlag är mitt arbete väldigt varierande så alla dagar ser olika ut.

Du har ju en väldigt intressant historia här – berätta om den!

Jag började min resa på Björstigs år 1981. Mina arbetsuppgifter då var att åka till posten, banken men även till bokhandeln nästan varje eftermiddag och hämta bland annat kontorsmaterial som beställdes. Den lite då “läskigare” arbetsuppgiften jag hade var att hämta lönen på banken. När det var löning fick jag cykla dit två gånger eftersom att det var för mycket pengar att hämta på en gång. Pengarna hade jag i en gammal väska som jag satte på pakethållaren.

Efter några år fick jag byta tjänst till tidskrivare på verkstadskontoret men i och med den datorisering som skedde sökte jag mig vidare till nya utmaningar och var borta några år.

När jag kom tillbaka till Björstigs igen började jag på ekonomiavdelningen vilket har inneburit många nya och intressanta utmaningar. Det är denna resa med variation som gör jobbet på Toveks Bil till en kul utmaning varje dag.

Vad gör att du trivs på jobbet?

Det som gör att jag trivs på jobbet är att jag hela tiden får lära mig nya saker och utvecklas. Jag trivs även väldigt bra med mina arbetskollegor vilket gör att dagarna går väldigt fort.

Arbeta på ekonomi hos Toveks Bil