Företag

Företag

Vi hjälper dig med företagsbil

Det finns mycket saker att tänka på när man ska välja ny tjänste- eller förmånsbil. Vi på Toveks Bil hjälper er att hitta rätt bilar för just ert företag och har ett brett sortiment från Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda och Volkswagen Transportbilar att välja på. 

För dig som förare

Förmånsbil och förmånsvärde

Det finns många fördelar med en förmånsbil kontra att äga bilen privat. Beroende på hur ditt avtal ser ut erbjuder en tjänstebil fördelar så som fri service, lägre försäkringskostnad, en fast månadskostnad och såklart möjligheten att ha en miljöbil med alla dess fördelar till ett förmånligt pris. Kör du mycket privat lönar det sig extra mycket.

När du använder en bil för privat bruk, som du har fått tillåtelse att disponera i en anställning eller i ett uppdrag, uppstår en skattepliktig förmån. Förmånsbeloppet läggs på bruttolönen och skatten dras sedan utifrån det beloppet. Om din arbetsgivare dessutom står för drivmedlet för den privata körningen ska det också beskattas.

På Skatteverkets hemsida kan du enkelt beräkna förmånsvärdet för din bil.

Audi Q4 e-tron

Aktuella erbjudanden

Ni hittar våra aktuella kampanjer för tjänstebilar under respektive varumärke.

Volkswagen ID.4

Offertförfrågan

Är du intresserad av en förmåns- eller tjänstebil från oss? Skicka in din offertförfrågan så skräddarsyr vi en offert åt dig efter dina önskemål och behov.

Fyll i uppgifterna nedan

För dig som bilansvarig

Är du inköpsansvarig och ska uppdatera företagets fordonsflotta? Vi hjälper till med förmånliga samarbetsavtal och kommer med tips och råd gällande utformning och uppdatering av bilpolicyn. 

Vi vill att ni ska få ett så enkelt bilägande som möjligt och finns här för att svara på alla frågor ni kan tänkas ha kring förmånsvärden, utsläpp, prisbasbelopp och TCO-kalkyler.

Frågor och svar

TCO står för Total Cost of Ownership. Med TCO beräknas den totala kostnaden för ett ägande, inte bara bilens pris. Här räknas leasingavgift, ränta, försäkring, fordonsskatt, sociala avgifter, vinterhjul och bränsle in.

När man letar efter tjänstebil är det många som kollar på basbelopp och pris, men det bra att istället kolla på TCO (Total Cost of Ownership). Då får man fram bilens faktiska månadskostnad istället för inköpspris. Således kan en dyrare bil i slutändan bli billigare – både för företaget och tjänstebilsföraren. 

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att göra en mer noggrann TCO-kalkyl!

Enkelt uttryckt kan man säga att finansiell leasing mer liknar ett billån, medan operationell leasing är en långtidshyra. Men den avgörande skillnaden är vem som bär risken för restvärdet, d.v.s. vad bilen är värd när leasingperioden är över. Vid en finansiell leasing bär företaget risken på restvärdet, vid operationell leasing bär leasinggivaren risken på restvärdet.

Ett ramavtal ligger inte till grund för att få teckna en leasing, men det ger förmånligare priser och sänker era kostnader därför rekommenderar vi att man kollar på det när det är dags att kika på nya företagsbilar.

Kontakta vår Key Account Manager för mer information!

Vi har ett mycket omfattande publikt laddnätverk i anslutning till våra anläggningar och vi ingår i Virtas nät. Vill ditt företag sluta ett ramavtal med oss om laddning kan vi erbjuda individuella lösningar och laddprodukter för just ditt företag genom att kontakta någon av oss nedan.

Här kan du läsa mer och se aktuella priser!

 

Varmt välkommen att kontakta oss!

Vi hjälper er med bilpolicy, TCO-kalkyler och ramavtal och ser fram emot att höra från er!

Martin Ekström
Key Account Manager
079-0676598
martin.ekstrom@toveksbil.se

Skaraborg och Bohuslän

Mariah Andersson
Säljledare
033-236521
mariah.andersson@toveksbil.se

Borås och Ulricehamn

Markus Johansson
Säljare
0340-664124
markus.johansson@toveksbil.se

Halland

Referensfilmer

Centrala Trafikskolan berättar om sin verksamhet och varför de har valt Toveks Bil som leverantör för deras körskolebilar samt vad som är viktigast för dem.

När det var dags för Calida Fönster & Dörrar att byta ut alla sina arbetsfordon föll valet på Volkswagen Transportbilar och Toveks Bil. Här berättar Georg varför.