Företag

Företag

Vi hjälper dig med tjänstebil

Det finns mycket saker att tänka på när man ska välja ny tjänste- eller förmånsbil. Vi på Toveks Bil hjälper er att hitta rätt bilar för just ert företag och har ett brett sortiment från Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda och Volkswagen Transportbilar att välja på. 

För dig som förare

Förmånsbil och förmånsvärde

Det finns många fördelar med en förmånsbil kontra att äga bilen privat. Beroende på hur ditt avtal ser ut erbjuder en tjänstebil fördelar så som fri service, lägre försäkringskostnad, en fast månadskostnad och såklart möjligheten att ha en miljöbil med alla dess fördelar till ett förmånligt pris. Kör du mycket privat lönar det sig extra mycket.

När du använder en bil för privat bruk, som du har fått tillåtelse att disponera i en anställning eller i ett uppdrag, uppstår en skattepliktig förmån. Förmånsbeloppet läggs på bruttolönen och skatten dras sedan utifrån det beloppet. Om din arbetsgivare dessutom står för drivmedlet för den privata körningen ska det också beskattas.

På Skatteverkets hemsida kan du enkelt beräkna förmånsvärdet för din bil.

Audi Q4 e-tron

Aktuella erbjudanden

Ni hittar våra aktuella kampanjer för tjänstebilar under respektive varumärke.

Volkswagen ID.4

Offertförfrågan

Är du intresserad av en förmåns- eller tjänstebil från oss? Skicka in din offertförfrågan så skräddarsyr vi en offert åt dig efter dina önskemål och behov.

Fyll i uppgifterna nedan

För dig som bilansvarig

Företagsleasing

Är du inköpsansvarig och ska uppdatera företagets fordonsflotta? Vi hjälper till med förmånliga samarbetsavtal och kommer med tips och råd gällande utformning och uppdatering av bilpolicyn. 

Vi vill att ni ska få ett så enkelt bilägande som möjligt och finns här för att svara på alla frågor ni kan tänkas ha kring förmånsvärden, utsläpp, prisbasbelopp och TCO-kalkyler.

Frågor och svar

TCO står för Total Cost of Ownership. Med TCO beräknas den totala kostnaden för ett ägande, inte bara bilens pris. Här räknas leasingavgift, ränta, försäkring, fordonsskatt, sociala avgifter, vinterhjul och bränsle in.

När man letar efter tjänstebil är det många som kollar på basbelopp och pris, men det bra att istället kolla på TCO (Total Cost of Ownership). Då får man fram bilens faktiska månadskostnad istället för inköpspris. Således kan en dyrare bil i slutändan bli billigare – både för företaget och tjänstebilsföraren. 

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att göra en mer noggrann TCO-kalkyl!

Enkelt uttryckt kan man säga att finansiell leasing mer liknar ett billån, medan operationell leasing är en långtidshyra. Men den avgörande skillnaden är vem som bär risken för restvärdet, d.v.s. vad bilen är värd när leasingperioden är över. Vid en finansiell leasing bär företaget risken på restvärdet, vid operationell leasing bär leasinggivaren risken på restvärdet.

Ett ramavtal ligger inte till grund för att få teckna en leasing, men det ger förmånligare priser och sänker era kostnader därför rekommenderar vi att man kollar på det när det är dags att kika på nya företagsbilar.

Kontakta vår Key Account Manager för mer information!

Vi har ett mycket omfattande publikt laddnätverk i anslutning till våra anläggningar och vi ingår i Virtas nät. Vill ditt företag sluta ett ramavtal med oss om laddning kan vi erbjuda individuella lösningar och laddprodukter för just ditt företag genom att kontakta någon av oss nedan.

Här kan du läsa mer och se aktuella priser!

 

Varmt välkommen att kontakta oss!

Vi hjälper er med bilpolicy, TCO-kalkyler och ramavtal och ser fram emot att höra från er!

Ola Jerenvik
Key Account Manager
0500-783949
ola.jerenvik@toveksbil.se

Skaraborg

Daniel Hillbrant
Försäljningschef
0303-400111
daniel.hillbrant@toveksbil.se

Bohuslän

Mariah Andersson
Säljledare
033-236521
mariah.andersson@toveksbil.se

Borås och Ulricehamn

Markus Johansson
Säljare
0340-664124
markus.johansson@toveksbil.se

Halland

Referensfilmer

Centrala Trafikskolan berättar om sin verksamhet och varför de har valt Toveks Bil som leverantör för deras körskolebilar samt vad som är viktigast för dem.

När det var dags för Calida Fönster & Dörrar att byta ut alla sina arbetsfordon föll valet på Volkswagen Transportbilar och Toveks Bil. Här berättar Georg varför.

Varför välja en tjänstebil från Toveks Bil?

Att välja en tjänstebil från oss har många fördelar för både ditt företag och dina anställda. Vi som leasingpartner erbjuder skräddarsydda alternativ som gör det ekonomiskt fördelaktigt att finansiera företagets fordon. Med möjligheten till avdragsgill moms på leasingavgiften och utan krav på kontantinsats blir valet av Toveks Bil som leasingpartner ett bra beslut för företag som strävar efter att hålla kapitalkostnaderna på en låg nivå.

Olika typer av företagsleasing för tjänstebilen

Vi erbjuder olika leasingalternativ, inklusive både finansiell och operationell leasing, vilket ger ert företag flexibilitet att välja det alternativ som bäst passar era behov. Genom att välja finansiell leasing får du fördelar som ett brett urval av moderna fordon med lägre underhålls- och reparationskostnader, samtidigt som det bidrar till en mer miljövänlig verksamhet. Detta är särskilt betydelsefullt i en tid där hållbarhet och miljömedvetenhet prioriteras allt högre inom affärsvärlden och samhället.

Kanske den säkraste tjänstebilen?

Utöver de ekonomiska och miljömässiga fördelarna är Toveks Bil känt för att erbjuda fordon med hög säkerhet och komfort. Detta gör oss till ett utmärkt val för företag som prioriterar sina anställdas välbefinnande och säkerhet. Med en variation av modeller som passar olika affärsbehov, från rymliga familjebilar till effektiva stadsvagnar, möjliggör Toveks Bil en mångsidig fordonsflotta för att tillgodose olika transportbehov.

Beräkning av förmånsvärde för tjänstebil

När det kommer till förmåner för anställda, är tjänstebilen ofta en av de mest uppskattade. Men för att fullt ut förstå värdet av denna förmån är det viktigt att känna till hur förmånsvärdet beräknas, eftersom detta påverkar både företaget och den anställdes skattesituation. Förmånsvärdet för en tjänstebil bestäms av Skatteverket och beräknas utifrån bilens nypris inklusive extrautrustning vid första förvärvstillfället. Till detta tillkommer faktorer som bilens ålder, drivmedel och eventuell miljöklassning, som alla kan påverka värdet.

Beräkningsmodellen tar hänsyn till bilens pris i förhållande till basbeloppet, vilket är ett värde som årligen fastställs av regeringen och som används för att beräkna olika socialförsäkringsförmåner. För bilar med ett pris upp till ett visst antal basbelopp tillämpas en procentsats för att fastställa det årliga förmånsvärdet. För dyrare bilar tillkommer en extra kostnad per överstigande tusenlapp. Det är även viktigt att notera att användning av bilen för privat körning bidrar till förmånsvärdet, vilket innebär att den anställde beskattas för privat användning av tjänstebilen.

För att optimera förmånsvärdet och därmed minimera skattebelastningen för de anställda, är det värt att överväga bilar som är miljövänliga, eftersom dessa ofta har ett lägre förmånsvärde. Detta beror på att Skatteverket ger skattelättnader för miljöbilar, vilket gör dem till ett ekonomiskt attraktivt alternativ för både företag och anställda. Dessutom kan valet av bilmodell och tillägg av extrautrustning påverka förmånsvärdet, vilket är en viktig faktor att överväga vid val av tjänstebil.

Genom att samarbeta med Toveks Bil kan ditt företag dra nytta av vår expertis för att välja de mest kostnadseffektiva och skatteoptimerade fordonslösningarna. Vårt mål är att hjälpa ert företag att maximera fördelarna med tjänstebilar, samtidigt som vi minskar den ekonomiska och administrativa bördan. Med vårt breda utbud av miljövänliga och säkra fordon, kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar som uppfyller både ert företags och era anställdas behov.