Laddbox Wallbox

Ladda hemma

Ladda hemma

För dig som har möjlighet att ladda din elbil eller laddhybrid hemma är detta det absolut bästa och bekvämaste sättet. Vi rekommenderar en laddbox från Wallbox. Då laddar du säkert, snabbt och med stil hemma! Vi hjälper dig med en snygg och säker installation genom våra samarbetspartners Midroc och Provektor. Självklart kan vi hantera skattereduktion för grön teknik med avdrag direkt på din faktura. För företag är boxen berättigad till LaddaBilen stöd, vilket innebär att ditt företag har rätt till 50% av kostnaden i stöd från Naturvårdsverket.

Wallbox Pulsar Plus

Intelligent laddbox med uppkoppling till app.

Pulsar Plus innebär att du har en ansluten laddeffekt för 11 kW men den kan även anslutas med en laddeffekt upp till 22kW – kabel Typ 1 eller Typ 2.
Laddboxen är utrustad med WiFi-anslutning, Blue­tooth, DC-skydd och är förberedd för PowerBoost (dy­namisk lastbalansering) och Power Sharing (används mellan laddare om du har mer än en laddbox).

I en normal villainstallation konfigureras laddaren till max 11 kW och det är det som ingår i “Grundpaket elinstallation”. Önskas 22 kW effekt krävs tillägg till grundinstallationen som avtalas mellan slutkund och elinstallatör.

Priser Laddbox inkl. grundpaket elinstallation

Wallbox Pulsar Plus

Företagspris efter LaddaBilen stöd:
7.196 kr exkl. moms

Pris privatperson efter skattereduktion för grön teknik:
9.265 kr inkl. moms

Wallbox Pulsar Plus med Powerboost

Företagspris efter LaddaBilen stöd:
8.996 kr exkl. moms

Kampanjpris privatperson efter skattereduktion för grön teknik:
 9.990 kr* (ord.pris 11.583 kr) inkl. moms

Företagspriset baseras på våra ordinarie priser (17.990 kr inkl. moms för box och grundinstallation och 22.490 kr inkl. moms för box, grundinstallation och powerboost).  Företag kan ansöka om Naturvårdsverkets stöd LaddaBilen, vilket kunden söker själv via e-tjänst på Naturvårdsverkets hemsida. Stödet motsvarar 50% av kostnaderna för box + installation.

Privatpersoner är berättigade till skattereduktion för Grön teknik. Vi drar av de stödberättigade kostnaderna (Material + arbete) direkt på vår faktura under förutsättning att alla kriterier för skattereduktion för grön teknik är uppfyllda.

* Erbjudandet gäller begränsat antal. Först till kvarn!

Grundpaket elinstallation

Du får laddaren installerad hemma eller i stugan av en auktoriserad elinstallatör till ett fast pris.
Grundpaket elinstallation inkluderar följande:

  • Homecheck, elinstallatör gör platsbesök innan installation.
  • Installation av laddbox med inbyggt DC-skydd mot elnätet och 3-fas matad laddare med maxeffekt på 11 kW.
  • Montage av laddare på vägg.
  • Upp till 10 meter matarkabel (vit) installerad på vägg .
  • Inkoppling i befintlig elcentral.
  • Montage av personskyddsautomat
  • Förberedelse och resa upp till 20 km (40 km tur och retur) och 20 minuter.
  • En styck håltagning upp till 30mmi diameter och upp till 300 mm längd i lätt vägg. Tätning runt kabel i vägg av trä, gips eller lättbe­tong utan “känsliga” ytskikt.

Arbete och material ut över grundpaketet avtalas mellan kunden och elinstallatören och faktureras direkt från elinstallatören.

I befintlig elcentral förutsätts det att plats finns för montering av person­skyddsautomat. Tillval utöver avtalas mellan slutkund och installatör. Dessa tillval kan omfattas av ROT-avdrag. 

Elinstallation Wallbox

Grundpaket inkl. powerboost

Grundpaket elinstallation utökat med följande:

  • Installation av powerboostenhet (direktmätare) för lastbalansering i elanläggningen, fördelar laddning efter tillgång på energi i fastigheten. Monteras i befintlig elcentral eller i separat. Vi förutsätter att anslutningen för elmatningen är samma plats som placeringen av Powerbooster.
  • Kabel för kommunikation mellan mätaren för lastbalanseringen s.k Powerbooster.

Utan PowerBoost måste laddningshastigheten begränsas så att laddaren inte överbelastar huset och säkringen bryts. Detta ger dåligt utnyttjande av tillgänglig effekt när du inte lagar mat, tvättar, duschar etc. Med Power­Boost får du maximalt utnyttjande av tillgänglig kapacitet i huset.

Tillbehör

Laddkablar

Mode 3-kablar som passar din bil i ena änden och har typ 2-anslutningar i den andra änden som går in i laddsta­tionen. Kontaktdon med silverpläterade kontakter för  lång livslängd och minimal uppvärmning. Vatten och dammtät. Ladda upp till 7,4 kW för typ 1 och upp till 22 kW för typ 2.

Nödladdare

Portabel Mode 2-laddare. En solid 10 A-laddare med standardplugg i ena änden och typ 1 eller typ 2 i den andra. Stor LED-display som visar full översikt över laddningsström, spänning och temperatur. DC-skydd.

Kabelhållare

Målad lättmetall. Mått: 15 cm x 17 cm x 8 cm

Tillbehör Wallbox

Bidrag för laddstationer

Som privatperson kan du nyttja skattereduktion för grön teknik. Det innebär att du får hälften av kostnaderna för arbete och material avdragna direkt på vår faktura – på samma sätt som ett ROT-arbete.

Ladda bilen är ett investeringsstöd för laddningsstationer för att en­klare kunna ladda bilen vid exempelvis bostad en eller arbetsplatsen. Stödet är en del i att förenkla för laddning i hela landet när laddbara bilar blir allt vanligare. Stödet söks via Naturvårdsverkets hemsida: www.naturvardsverket.se/laddabilen

Företag och andra organisationer kan söka bidrag för installation av laddningsstationer som används av dem själva. Till exempel laddningsstationer som installeras på ett företags personalparkering eller för företagsfordon.

Bostadsrättsföreningar, stiftelser och samfälligheter kan söka bidrag för installation av laddningsstationer som används av dem själva. Till exempel laddningsstationer som installeras för en bostadsrättsfören­ings medlemmar.

Dela upp köpet på 12 månader utan ränta & avgifter!

Med våra kundkort kan du dela upp din betalning på upp till 12 månader räntefritt och utan avgifter. Kortet är dessutom kostnadsfritt & du får poäng på alla dina inköp!