Helt nya SEAT Leon

Nya SEAT Leon

Premiär för nya SEAT Leon.

Nya SEAT Leon har design i fokus, precis som alla produkter som lämnar märkets produktionslinje. Förutom sin innovativa design erbjuder nya Leon en hög nivå av elegans och sportighet till kompaktsegmentet. SEAT Leon har alltid varit en grundpelare i märkets modellutbud och en referenspunkt i segmentet. Inte minst framgår detta av att de tidigare tre generationerna av bilen sålts i fler än 2,2 miljoner exemplar. Den fjärde Leon-generationen har utvecklats och designats för fortsatta framgångar genom att ta uppkoppling, bränslesnålhet, kraft och säkerhet till helt nya nivåer.

Utökade mått och högre utstrålning

Helt nya SEAT Leon bygger vidare på den förra modellens charm men har fått en ännu starkare personlighet, bland annat tack vare sina svepande ytor och den perfekta mixen mellan linjärt och kurvigt på just de rätta ställena. Samtidigt som den eleganta exteriören drar ögonen till sig, förbättrar den bränsleeffektiviteten genom att vara mer aerodynamisk – luftmotståndet för nya Leon har förbättrats med ca 8% jämfört med den förra generationen.

Ytorna på helt nya SEAT Leon har fått tydligare former och en elegantare design som på ett effektfullt sätt skiftar i nyans och färg när ljuset återspeglas i karossen.

Interiören är en fulländad mix av funktionalitet, minimalism och elegans. Den smäckra, breda instrumentpanelen har en jämn yta och ger nästan intryck av att sväva fritt. Allt i kupén har designats för att vara så ergonomiskt som möjligt vilket optimerar komforten för alla ombord.

Infotainmentsystemets 10″-display är kupéns höjdpunkt. Bland annat bjuder den på geststyrning, svarar för en mycket exakt interaktion med passagerarna och minimerar antalet fysiska knappar. De mest kritiska funktionerna styrs fortfarande via mer traditionella reglage.

Nya Leon är inte bara elegant utan också mycket praktisk. Halvkombiversionen av SEAT Leon har ett bagageutrymme på 380 liter (samma volym som tidigare generation), medan Sportstourer rymmer 617 liter bagage, 30 liter mer än den förra generationen.

Drivlinor nya SEAT Leon

Helt nya SEAT Leon kommer att erbjuda flera olika drivlinor, varav flera eldrivna varianter. Den nya generationen av bilen kan fås som laddhybrid (eHybrid) och mild-hybrid (eTSI) samt med naturgasmotor (TGI), bensinmotor (TSI) och dieselmotor (TDI). Alla är utvecklade för att leverera optimal prestanda och körbarhet och att ge kunderna den rätta kombinationen av bil/motor för de individuella behoven.

För första gången kan SEAT Leon också levereras som en 48 V mildhybrid (eTSI), som gör denna kompaktbil ännu mer energisnål (1.0 TSI 110 hk, 1.5 TSI 150 hk; båda kopplade till en DSG-växellåda). Dessutom utvidgar SEAT sitt elbilsprogram: den 4:e generationen av Leon kan också fås som avancerad laddhybrid (eHybrid) med elmotor och en 1.4-liters bensinmotor (TSI), ett batteripaket (litiumjon) med en kapacitet på 13 kWh samt en 6-stegad DSG-växellåda vilket ger en effekt på 204 hk och en räckvidd på el på 60 km (WLTP). Den kan också fås med en naturgasdriven 1.5-liters CNG-motor som utvecklar 130 hk.