Autohallen i Stenungsund

Toveks Bil köper Autohallen i Stenungsund

Toveks Bil expanderar – köper Autohallen i Stenungsund

2020-01-08

Den första april tar Toveks Personbilar AB över Autohallen i Stenungsund. Autohallen är återförsäljare för Skoda, Seat och Mazda samt servicepartner för Volkswagen och Volkswagen Transportbilar i Stenungsund. Bolaget har ca 22 anställda och omsatte ca 150 MKR (2019).

Vi har en strategi där vi vill växa i Västra Sverige och när denna chansen dök upp så var det inte mycket att tveka på. Det ligger väl i linje med vår tillväxtstrategi och med vårt omsättningsmål på 5 MDR. Vi kan bidra med en stark organisation och finansiella muskler för att skapa långsiktig lönsamhet. Vi bedömer att detta stärker vår konkurrenskraft, marknadsnärvaro och position som en av de största aktörerna på svensk bilmarknad. Vi kommer att dra nytta av varandras erfarenheter, kontaktnät och kunskaper. Vi förvärvar inte för att förvalta, vi är en långsiktig aktör som vill framåt och stärka vår närvaro i Stenungsund, säger VD Johan Nohlgren.

Autohallen i Stenungsund grundandes 1997 men drevs då under namnet Tomas Andersson bil. Nuvarande ägare, Daniel Olsson, köpte sedan företaget 2005 och döpte då om det till Autohallen i Stenungsund. Under året kommer de att byta namn till Toveks Bil och bli en del av koncernen.

Vi är uppvaktade av ett starkt varumärke som vill etablera sig på orten under 2020. Förhoppningsvis kan vi presentera detta under första halvåret, säger VD Johan Nohlgren.

I och med detta förvärv finns Toveks Bil nu representerade på 18 orter och har över 750 anställda.

Johan Nohlgren, Daniel Olsson & Gregor Tovek