Wahlstedts Bil Motala

Toveks Bil växer – köper Wahlstedts Bil i Motala

Toveks Bil växer - köper Wahlstedts Bil i Motala

2024-05-22

Toveks Bil-koncernen förvärvar Wahlstedts Bil i Motala. Övertagandet sker preliminärt den 1 september 2024.

Koncernen, Wahlstedts Bil, är återförsäljare för Scania, Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Audi, och Škoda i Motala. Koncernen har ca 70 anställda och omsatte ca 416 MKR (2023). Koncernen består av tre bolag, Wahlstedts Bil AB, Wahlstedts Lastbilar AB samt Agneshög Fastigheter AB.

Vi har en strategi där vi vill växa och har alltid haft en bra relation med Wahlstedts Bil. Det ligger väl i linje med vår tillväxtstrategi och med vårt långsiktiga omsättningsmål på 10 MDR. Vi ser att detta familjeägda bolag passar väldigt bra in då de är återförsäljare för både Scania Lastbilar och VW-gruppen inom personbilar. Vi har stor erfarenhet av förvärv i den här storleken och vet vad som krävs för att lyckas. Vår organisation är redo för att fortsätta utveckla affären tillsammans med Wahlstedts Bil och har under flera år byggt upp en stark finansiell position för att skapa långsiktig lönsamhet. Vi kommer att dra nytta av varandras erfarenheter, kontaktnät och kunskaper. Vi förvärvar inte för att förvalta, vi är en långsiktig aktör som vill framåt och stärka vår närvaro i Motala” – Gregor Tovek

Toveks Bil är ett familjeföretag i första generationen som grundades år 1994 av Gregor Tovek. Företaget bedriver verksamhet inom bilhandel och service med återförsäljarkontrakt för Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Škoda, Volkswagen Transportbilar och Scania. Verksamheten bedrivs inom tre olika bolag, men under ett gemensamt varumärke – Toveks Bil. I och med detta förvärv finns Toveks Bil nu representerade på 18 orter och har ca: 850 anställda.

Förvärv Wahlstedts Bil

På bilden från vänster: Gregor Tovek, Mauritz Wahlstedt, Johan Nohlgren