Volkswagen ID. elbil Toveks Bil

ID.

Nu kan du förboka din ID.3.

Elbilar för miljoner människor, inte miljonärer. Med ID.-modellerna gör vi elbilen tillgänglig för många. Vi siktar på att bli ledande på elbilar i världen år 2025, med mer än 20 helt eldrivna och uppkopplade modeller och över en miljon sålda elbilar årligen. De kommer att produceras koldioxidneutralt, vara helt eldrivna och ha avancerad teknik och uppkoppling.

Redan nu kan du förboka din egen ID.3 och bli en av de första att köra en ID.-modell. Det kan vara klokt med tanke på det stora intresset som den redan har skapat.

Den första produktionsklara versionen av ID.3 visas för första gången upp på bilsalongen i Frankfurt (IAA) i september 2019 och då kan du också förvandla din köplats till en order. Sommaren 2020 börjar därefter de första exemplaren att levereras.

En helt ny generation elbilar

Bubblan gav en gång i tiden rörelsefrihet till många människor och klassledaren Golf har år efter år demokratiserat körglädje, teknik och säkerhet. Med den nya elbilsfamiljen inleder vi nu det tredje stora kapitlet i Volkswagens historia: koldioxidneutrala elbilar för miljoner människor.

ID.3 kommer att finnas i flera versioner med olika räckvidder, från 330 km upp till 550 km (enligt testmetoden WLTP). De svenska priserna och utrustningsnivåerna är ännu inte fastställda, men rekommenderat frånpris på den tyska marknaden blir under 30 000 euro.

Redan från start är bilen koldioxidneutral. Både battericells-produktionen och ID.-produktionen är till exempel utvecklade för att genomgående använda energi från förnybara källor. Utsläpp som inte kan undvikas i produktionsprocessen kommer att kompenseras genom certifierade klimatprojekt.

”ID” i namnet ID.3 står för intelligent design, identitet och visionär teknologi. Numret 3 syftar på att den storleksmässigt placerar sig i kompaktklassen.

Förbokning

Det enda som krävs är att du går in på länken för att läsa mer och registrera dig. Du betalar en handpenning på 10 000 kr som deposition.


Räckvidden som anges är beräknad utifrån WLTP-körcykeln. ID.3 kommer att erbjudas med olika batterikapaciteter. Förutom batteristorlek påverkas räckvidden av andra faktorer som exempelvis hastighet, körstil, bilens utrustningsnivå, antal passagerare och användning av energiförbrukare som klimatanläggning och sätesvärme. Även yttre omständigheter som väder, temperatur och vägförhållanden påverkar. Beroende på batterikapacitet är beräknad räckvidd från 330 km upp till 550 km, enligt WLTP.