Nya Volkswagen Golf

Nya Golf

Premiär för helt nya Volkswagen Golf.

Nu gör den åttonde generationen Golf entré. Nya bränslesnåla motorer, två laddhybridversioner och en helt ny digital förarmiljö är några av höjdpunkterna för nya Golf. Tack vare We Upgrade kommer det också bli möjligt att i efterhand komplettera Golf med olika funktioner och system efter behov.

Motoralternativ

Bensin-, diesel-, fordonsgas-, mildhybrid- och laddhybriddrivna versioner – så ser nya motorpaletten för nya Golf ut. Hybridutbudet utökas från ett till fem motoralternativ: här gör tre mildhybrider (eTSI) med 48-voltsteknik och en effekt på 110 hk, 130 hk respektive 150 hk nu sin debut. Den kommer också att erbjudas som laddhybrid i två effektversioner: en ny bränslesnål version på 204 hk (eHybrid), och en mycket sportig och ännu mer finslipad GTE-version på 245 hk. Båda dessa versioner är utrustade med ett 13 kWh-batteri som gör det möjligt att köra långt på el för att på så sätt göra Golf temporärt utsläppsfri.

Digital förarmiljö som standard

Nya Golf har genomgått en revolutionerande omvandling, inte bara rent visuellt utan också tekniskt och för känselsinnet. Alla displayer på förarplats är som standard digitala, och nästan alla knappar och andra reglage av konventionell typ har ersatts av beröringskänsliga ytor. Skärmar och virtuella knappar smälter samman och skapar en ny snygg displaymiljö. Grunden till detta är Digital Cockpit med en 10,25-tum skärm, infotainmentsystemet (8,25-tum pekskärm med onlineanslutning) och multifunktionsratten.

On demand-funktioner

För första gången har man också försett den nya upplagan med en funktion som inte bara gör att tekniken kan uppdateras utan också uppgraderas i efterhand. Detta omfattar bland annat assistanssystemen Dynamic Light Assit (helljusassistent) och vägmärkesavläsningen Sign Assist.

Nya Golf lanseras i Sverige under första kvartalet 2020

Under första kvartalet 2020 beräknas den åttonde generationen göra entré på den svenska marknaden och säljstarten planeras till slutet av detta år. I samband med försäljningsstart presenteras fullständigt motorprogram, utrustningsnivåer och priser för den svenska marknaden.

Bilder på nya Golf