Audi e-tron GT

Nya Audi e-tron GT

Äntligen världspremiär för Audi e-tron GT!

Med Audi e-tron GT påbörjas ett nytt kapitel i historieböckerna. Det kan låta som stora ord, men det här är ett ordentligt kliv inte bara för Audi, utan även för elbilar och elmobilitet i stort. Denna fyrdörrarscoupé, som vid lanseringen även kommer i en fantastisk RS-version, är en nytolkning av det klassiska Grand Turismo-konceptet som förtrollat bilälskare genom alla tider. Designen är uttrycksfull, tekniken banbrytande och quattro® är givetvis standard. De två elmotorerna svarar för en enastående körprestanda och batteriet som har en energikapacitet på 85 kWh (netto) ger en räckvidd på upp till 487 km. Chassi, belysning, reglage, uppkoppling eller e-tron sport sound – Audi e-tron GT quattro och RS e-tron GT visar på bred teknisk kompetens och demonstrerar samtidigt den passion och omsorg som man kan förvänta sig av en Audi.

Linjer och design

Exteriören på Audi e-tron GT är som ett dynamiskt konstverk. Alla ytor och linjer har en harmonisk utformning – från strålkastarna (med Audi laser light som tillval) hela vägen till den stora diffusorn bak. Tillsammans blir de olika detaljerna till en skulptur skapad av vinden. Karosslinjerna är extremt dynamiska vilket gör att luftmotståndskoefficienten (cW-värdet) ligger på låga 0,24. Även interiören bjuder på klassisk Gran Turismo-design: Framsätena är placerade lågt på typiskt sportbilsmanér med en bred mittkonsol mittemellan. Baksätet rymmer även vuxna passagerare vilket är ett signum för en äkta GT. Interiörens eleganta design präglas av kvalitet in i minsta detalj.

Definitionen av körglädje

En Gran Turismo är en sportig långfärdsbil med dynamiska köregenskaper. Och det är just detta som präglar Audi e-tron GT. Beroende på modell, utvecklar elmotorerna en effekt på 476 hk (350 kW) eller 598 hk (440 kW) vilket borgar för snabb acceleration. Teknik som Audi drive select, elektrisk fyrhjulsdrift, dämparreglering, differentialbroms bak och luftfjädring med tre kammare, svarar för en perfekt balans mellan dynamik och komfort. Fälgarna finns i storlekar upp till 21″, och bromsskivorna har en diameter på upp till 420 mm.

Teknisk briljans

Precis som alla övriga Audi-modeller, är e-tron GT fullt uppkopplad. Infotainmentsystemet, assistanssystemen och de uppkopplade tjänster som hör till Audi connect håller alla högsta klass. Och eftersom det sportiga konstverket också måste låta bra, har Audi komponerat ett helt unikt ljud för e-tron GT. Det är ett kraftfullt och progressivt ljud – precis som en Audi ska låta.

Säljstart i februari

Försäljningen av både e-tron GT quattro och RS e-tron GT startar samtidigt under februari. De är helt eldrivna, kraftfulla, snabba och dynamiska – och lokalt utsläppsfria. Audi e-tron GT quattro har ett ca-pris på 1.158.000 kr och RS e-tron quattro från ca 1.573.000 kr. Räckkvidden är upp till 487 km enligt WLTP-körcykeln.

Varmt välkommen att kontakta oss för offert!