Vinterdäck på Toveks Bil

Köp vinterdäck på Toveks Bil

Köp dina nya vinterdäck på Toveks Bil

Hos oss hittar du vinterdäck och fälg i alla prisklasser och vi har både dubbdäck och dubbfria vinterdäck (friktionsdäck) för nordiska förhållanden. Vi erbjuder ett stort utbud av vinterdäck från varumärken som Pirelli, Continental, Nokian och Goodyear.

Dessutom erbjuder vi tjänster som hjulskifte, montering och balansering, hjulinställningar, lagning av punktering och förvaring på våra däckhotell.

Tänk på att oavsett om du väljer dubbdäck eller odubbade vinterdäck (friktionsdäck) så är det viktigt att tänka på att vinterkörning kräver skicklighet. Kör försiktigt, ha gott med tid när du ska iväg och anpassa alltid hastigheten efter väglaget och trafiken.

Nedan finns ett urval av de vinterdäck vi erbjuder. Saknar du någon dimension eller fabrikat? Tveka inte på att kontakta oss!


Vinterdäck dubbade

Dubbarna biter sig fast på halt underlag och ger säkra köregenskaper utan obehagliga överraskningar. Dubbdäck ruggar upp is vilket gör att de dubbfria däcken får bättre grepp.

Dubbade vinterdäck passar dig som:

  • Oftast kör på vägar med is eller hårdpackad snö
  • Som känner dig lite osäker på vintervägar
  • Om du kör en äldre bil utan antisladdsystem

Vinterdäck friktionsdäck

Friktionsdäck ger ett lägre däckljud och bättre komfort på snöfria vägar. Större körsäkerhet under tidig höst och vår då temperaturerna växlar snabbt.

Odubbade vinterdäck (friktionsdäck) passar dig som:

  • Mest kör på barmark, slask eller torra vintervägar
  • Bor i storstaden och mest kör i stadstrafik. Allt fler städer har infört förbud mot bilar med dubbade däck på vissa gator
  • Kan undvara bilen under tuffa vägförhållanden