Audi q8 e-tron

Nya Audi Q8 e-tron

Helt nya Audi Q8 e-tron

Premiär för helt nya Audi Q8 e-tron med förbättrad effektivitet, längre räckvidd och förfinad design.

Audi e-tron var starten hos Audi vid omställningen mot elbilar när den lanserades 2018. Sedan dess har modellen satt standard i segmentet för eldrivna SUV:ar i lyxklassen. Nya Audi Q8 e-tron bygger vidare på framgångarna för elbilspionjären. Efterträdaren bjuder på optimerat drivkoncept, förbättrad aerodynamik, högre laddningsprestanda, större batterikapacitet och längre räckvidd. Audi Q8 e-tron SUV har en räckvidd på upp till ca 58 mil och Audi Q8 Sportback e-tron upp till 60 mil enligt WLTP. 

  • Två karossvarianter, SUV eller Sportback, i tre versioner
  • Ökad batterikapacitet, längre räckvidd och högre laddningsprestanda
  • Vässad styrning och mer dynamiska köregenskaper
  • Nydesignad front och märkesidentitet
  • Koldioxidneutral produktion i Bryssel, med ökad andel återvunnet material
Interiör Audi Q8 e-tron

Nytt ansikte, nytt namn, ny företagsidentitet

Med modellnamnet Q8 visar Audi tydligt att Audi Q8 e-tron är toppmodellen bland märkets eldrivna SUV:ar och crossovers. Audi Q8 e-tron och Q8 Sportback e-tron känns direkt igen som eldrivna modeller, där den nya designen i fronten bidrar till att föra vidare Audis elbilsdesign. Med Audi Q8 e-tron införs en ny exteriör identiteten där de fyra ringarna får en tvådimensionell design, och modellbeteckningen en ny plats på B-stolpen.

Maximalt med utrymme och komfort

Med en längd på 4 915 mm, bredd på 1 937 mm och höjd på 1 619 mm för Sportback och 1 633 mm för SUV:en bjuder Audi Q8 e-tron på maximalt med utrymme och komfort. SQ8 e-tron och SQ8 Sportback e-tron är båda två millimeter lägre och 39 mm bredare. Hjulbasen på 2 928 mm ger också gott om benutrymme i baksätet. Bagaget har gott om förvaringsutrymme med 569 liter för SUV:en och 528 liter för Sportback. Det finns också 62 liter i det främre förvaringsutrymmet, den så kallade ”frunken”.

Marknadslansering våren 2023

Audi Q8 e-tron går att beställa redan nu. Lanseringen planeras ske i slutet av februari och de första leveranserna beräknas till våren 2023.

Ca-pris Proline edition:

Audi Q8 50 e-tron Proline edition 799 900 kr
Audi Q8 55 e-tron Proline edition 894 400 kr
Audi SQ8 e-tron 1 013 300 kr

Vill du ha en offert eller veta mer om bilen?